Tzatsiki

3 dl yoghurt
1-3 fed hvidløg
1 agurk
Salt, hvidt stødt peber
Olivenolie

evt:
saft af en ½ citron

Yoghurt sættes til afdrypning evt. i et kaffefilter. Lad den stå i 3 timer.

Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern.

Læg agurkeskiverne i en skål/fad og drys salt over(de skal udvandes).
Lad agurken hvile i ca. 30 min.

Hvidløg pilles og presses, evt. hakkes(kig lige på nederste  linje)

Pres saften fra de revne agurker, evt: vrid dem i et viskestykke
(der er skyllet for sæberester)

Bland agurken, yoghurt, olie, hvidløg evt. citronsaft sammen.
Tilsmages med salt og hvidstødt peber.

Bør hvile i køleskab i et par timer før brug og tilsmages igen da den ændre smag til det mere neutrale.

Kan serveres til næsten alt, hvis man kan lide hvidløg.

Er du ikke så meget for hvidløg, så start med 1 hvidløg.