Souffle

1 cov

½ dl. sødmælk
10 g. sukker
10 g. smør
10 g. mel
1 æggeblomme
1 æggehvide

Souffle med vanilije

Souffle med nougat

Smør og mel afbages og afkøles let.

Mælken koges op med sukkeret, piskes ud i opbagningen, bages igennem til en glat dej.

Dejen afkøles, æggeblommer røres i et ad gangen.

Stift piskede hvider vendes heri: ¼ dej vendes forsigtigt i hviderne, røres let. Hviderne vendes med resten af dejen.

Massen fyldtes i sukkerstrøget smørsmurte små kuvertskåle, fyldes 3/4.

Bages i ovn nederst ved 180-200 gr. i ca. 20-25 min.


Man kan pudrer den med flormelis og glaseres i salamander/grill. Serveres straks med tilbehør.(de falder sammen)


Hvis du vælger at lave disse, så lav minimun 5 cov.
 

Mælken tilsættes vaniljemarv ved opkogning

Mælken tilsættes 5 g. nougat ved opkogning

Souffle