Nøddekurve

200 g. melis
200 g. Bagemargarine
200 g. mel
200 g. glycose
200 g. Hakkede hasselflager

Vej alle ingredienser af

Alle ingredienser blandes sammen til en ensartet masse, gerne hurtigt.

Dejen deles i 4 ( 250 g. stk.).










Rulles op som en pølse(20 cm), i F.eks. bagepapir
Lægges på køl













Jeg foretrækker at bruge pander der er 16 diameter i bunden, de er meget lettere at styre 40 g. dej pr pande

Panderne skal være rene, sprayes med et tyndt lag sprayfedt/smør









Man kan bage 2-3 stykker af gangen på en plade
(kommer an på størrelsen, af dine plader) ved 160° c i 10 minutter/til sukkeret er karamelliseret











Kort tid efter bagning, lægges de over et glas/alubakke og formes.
Tryk 4 sider ind mod glasset og husk at få en nogenlunde flad bund
Afkøles.


(er de meget varme er de for bløde til at forme, de skal lige tempereres)











Bemærk
Det svære er bagningen - find din rette temperatur, de 160°c er et godt udgangspunkt og så kommer den rette temperatur at forme i ...
ca. 1 minut efter du har taget dem ud af ovnen ... ca.






Så er de klar til at blive fyldt med det man nu har lyst til. Fotografen var lidt langsom, så isen nåede at smelte, sorry

Nøddekurve