Humus

Dåse kikærter
(drænet vægt 250 g)
1 spsk. Tahin
½ hvidløg
1 citron
½ dl Olie
paprika (pynt)

evt:
Creme fraiche

Tørrede kikærter
125 g. kikærter
1 spsk. Tahin
½ hvidløg
1 citron
½ dl Olie
paprika (pynt)

Dåsen åbnes, vandet hældes fra kikærterne, de skylles.

Ærterne hældes i foodprocessor, blendes sammen med alle ingredienser, blendes til fin jævn konsisten er opnået.

Hvis den er for tyk kan der tilsættes lidt vand eller ekstra olie

Tilsmages evt.

Skal den være ekstra fin kan den presse gennem en sigte

...ooO(Der er delte meninger om man hvilke slags olie man skal bruge, jeg bruger pt. solsikke el. vindruekerne olie.
Fede olier som oliven olie bruger jeg ikke her, men man kan sagtens “pynte” humus med en fed olie.)


Man kan også tilsmage humus med 1 stor spsk creme fraiche, desuden får den en lysere farve.
 

Sæt ca. 125 g. tørrede kikærter til iblødsætning
(der står på kikærteposen hvor lang tid de minimum skal være i blød)
Vandet hældes fra ærterne efter iblødsætning.

Kikærterne koges i frisk vand i ca. 1 time med salt

Herefter er fremgangsmåden den samme som med dåse kikærter
 

Humus