Hummersuppe

18 cov ca. 3 dl. pr snude

5 Hummer
1 bundt dild
vand
 10 g. salt

50 g smør
1 dl cognac

3 gulerødder
½ selleri
3 porre
1 spsk. karry
1 spsk. paprika
100 g. tomatpure
hvid stødt peber

1,5 l. fiskebouillon
 2 l. kalvebouillon(kraftig)
2 l. fløde
1 dl Cognac
 

Hummer flækkes(hvis de er levende).
Dilden kommes i gryden med vand og koges op

Hummeren koges i vand med dilden og salt i ca. 5 min. tages op, hviler til de er kolde.
Kødet pilles ud af hummerne, halen og kløerne.

Skallerne knuses groft.

Hummerkødet dryppes med lidt cognac og sættes på køl.

Urterne renses for jord og skæres i terninger.

Smørret smeltes når det begynder at boble tilsættes skallerne og dette sauteres i 5-10 min under omrøring, 1 dl cognac tilsættes, flamberes, urterne og krydderurterne, tomat tilsættes, dette sauteres let og bouilloner tilsættes.
Pocheres 1½-2 time under afskumning.

Alt også skallerne blendes og sigtes.

Koges op, fløde tilsættes og suppen tilsmages med salt, peber, cognac.

Hummer kødet skæres groft, suppen hældes over, serveres straks.

hummersuppe