Guacomole

2 store modne avocadoer
3 tomater
½-1 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
½-1 skalotteløg
½ tsk. salt
½ tsk. chilipeber

Skallen pilles af avocadoerne og kødet pilles ud, moses med groft med gaffel så har du en grund-guacomole.

Af de 3 tomater laves der tomat concassé

Hvidløg pilles, presses eller hakkes meget fint.

Skalotteløget pilles og hakkes meget fint.

Disse ingredienser samt citronsaft og chilipeber blandes med guacomolen, til passende smag er opnået, evt tilsmages til med salt.

Bør hvile i køleskab et par timer før brug.

Man kan også tilføje grønpeber i tern, eller cremefraiche og andre mexikanske krydderier.

Man kan også undlade tomaterne og løg.

tomat concasse:
Skær et x i toppen på tomaterne, derefter kommes de kogende vand, til skrællen er ved at falde, af tages op og kommes i koldt vand.
Skrællen fjernes, stenene kasseres, moses sammen med advocado og indredienser