Flødebagte kartofler
Pommes du terre a la creme.

10 cov

1.75 kg. kartofler.
(efter de er skrællet)
1 l. piskefløde.
2-3 fed hvidløg.
salt, hvid peber.

evt:
ost
timian
rosmarin
løg(fint snittet)

Kartoflerne skrælles skæres i tynde skiver eller stave.
Kartoflerne lægges på et ildfast fad og fløden hældes over til det dækker kartoflerne.

Hvidløg pilles og presses/hakkes fint.
Krydderierne tilsættes og det hele blandes rundt, smages til.

Dækkes med stanniol og bages i ovn 1 1/4 time ved 180 grader.

Hvis kartofler skal gratineres med ost, tages stanniolen af 10 min. af før tid, og ost(revet) drysses jævnt udover kartoflerne, gratineres.

Brug evt. grillen i ovnen til at gratinere med
.

Her kan tilsættes tørrede krydderurter efter eget ønske.


Fløde bagte kartofler kan sagtens laves dagen før, og varmes i mindre skåle så det passer til bordopdækningen.

Flodebagte kartofler