Falafel

250 g tørrede kikærter
5 forårsløg, hakkede
2 fed hvidløg, pressede
45 g hakket bredbladet persille
45 g hakket frisk mynte
35 g hakket frisk koriander
1/4-1 tsk. cayennepeber
2 tsk. stødt spidskommen
3 tsk. stødt koriander
3 tsk. salt
olie til friture.

Dæk kikærterne med rigeligt koldt vand og lad dem stå i blød natten over
(der står på kikærteposen hvor lang tid de minimum skal være i blød)

Iblødsætnings vandet hældes fra og kikærterne skylles og afdryppes for vand
(tjek kikærterne, de kikærter der stadigvæk flyder skal kasseres, tjek også for småsten, disse er ikke så gode for blenderknivene).

Blend i en foodprocesser: kikærter, forårsløg, hvidløg, koriander, cayennepeber, spidskommen, stødt koriander sammen.
Det blendes ad flere omgange i 30 - 40 sekunder
eller til massen er klistret og hænger sammen.

Lad falafel-dejen hvile mellem ½-2 timer før stegning(koldt)
(de tørrede krydderier skal have lov til at “træde i kraft”)

Varm en gryde op, med olie, til omkring 180°
Pres 1-2 spsk. af falafel-dejen sammen i håndfladen og form den som en krebinet/kugle/æggeformet. Steg én falafel i den varme olie. 3 - 4 min., eller til de er Mandelbrune og gennemstegte. SMAG PÅ DEN

Smag derefter din falafel-dej til med det du evt. mener den mangler - salt, hvidløg, spidskommen mm.??

Falaflerne steges 5 til 6 styk af gangen i 3 - 4 min., eller til de er Mandelbrune og gennemstegte.

Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.



Serveres i pitabrød, med salat og dressing og eller som garniture

Falafel